Rekreativno ronjenje

Rekreativno ronjenje predstavlja zajedničku aktivnost koja obezbeđuje priliku za istraživanje podvodnog sveta i uživanje u njegovim čudima. Ovaj hobi omogućava ljudima da se spuste ispod vode i ispitaju raznolikost morskih životinja i korala. Osim što nudi mogućnost za stiacanje novih iskustava, veština i znanja o morskom životu, za mnoge ronjenje je vid opuštanja i meditecije jer zbog tišine osećaj mira i spokoja bude se u vama i osećate kao da postajete deo prirode. Ova aktivnost može biti odličan način za opuštanje i beg od svakodnevnog stresa i bučne sredine na površini. U rekreativnom ronjenju nije bitno da li ste stari ili mladi, da li vas zanima ronjenje po olupinama broda ili bi jednostavno da istražujete lepote koralnih grebena i uživate gledajući u ribice, garantujemo da ćete svako od vas uspeti da nađe mir u nekoj od ovih aktivnosti. Ovo ne morate da radite samo rekreativno, nakon sticanja kategorija i određenog broja zarona ovo ne mora više biti samo vaš hobi, već i posao koji ima lepu platu

Često postavljana pitanja

Nauči nešto o ronjenju

Imaš pitanje? Mi smo to rešili! Pogledajte neka od najčešće pitanih pitanja i njihove odgovore ispod a ako imaš još neka pitanja slobodno nam se možeš javiti putem fejsbuk stranice.

Kako da počnem sa rekreativnim ronjenjem?

Da bi ste započeli istraživanje podvodnog sveta pre svega potrebno je da prođete lekarski pregled nakon čega krećete sa obukom. Obuka se sastoji od određenog broja sati teorije i praktičnog rada u zavisnosti od kategorije koju ste odabrali.

Da li moram da znam da plivam?

Da, morate da znate da plivate. Ronjenje se tretira kao teška fizička aktivnost za koju je potrebna jako dobra kondicija. Plivanje vam je potrebno da bi došli do željene lokacije za ronjenje ili u slučaju prinudnog izlaženja zbog kvara ili neke druge opasnosti.

Koja oprema mi je potrebna da počnem?

Kod nas u klubu na raspolaganju su ti ronilačko odelo, regulator za disanje, regulator plovnosti kao i boca sa vazduhom. Od vaše lične opreme vam je potrebna maska, peraja i disalica.

Da li ovaj klub organizuje ronilačke kampove?

Svakog leta, početkom jula, naš klub organizuje ronilački kamp na koji su pozvani svi naši članovi. Na kampu se rade vežbe koje su potrebne za sertifikate a nije ih moguće izvesti u bazenu, uživamo u lepotama dubina a najvažnije od svega družimo se i poboljšavamo međusobne odnose i prijateljstva.

I dalje imaš pitanja?

Ne možeš da nađeš šta te zanima? Javi nam se!