Podvodni sportovi

Podvodni ragbi (UWR)

Podvodni ragbi je vodeni sport u kojem se dve ekipe takmiče da postignu golove. Potrebno je ubaciti tešku loptu u gol protivničkog tima na dnu bazena. Igra se igra u bazenu sa dubinom od oko 3,5 do 5 metara i uključuje igrače koji nose peraja, masku, disalicu i zaštitnu opremu. Igrači moraju da plivaju i rone sa loptom pod vodom dok zadržavaju dah. Igra je poznata po svojoj fizičkoj spremi, zato što igrači mogu da guraju, vuku i hvataju se za protivnika kako bi stekli kontrolu nad loptom. Zahteva kombinaciju plivačkih veština, sposobnosti držanja daha i timskog rada. Podvodni ragbi može da bude brz i izazovan sport, a igra se u nekoliko zemalja širom sveta kao takmičarska i rekreativna aktivnost.

Podvodni hokej(UWH)

Podvodni hokej timski je sport koji se igra na dnu bazena. Dve ekipe se takmiče da postignu golove gurajući težak pak u gol protivničkog tima koristeći male, ručne palice. Igrači nose disalice, maske, peraja, rukavicu i ostalu zaštitnu opremu dok plivaju na dnu bazena. Kao i podvodni ragbi, on podrazumeva držanje daha, timski rad kao i fizičke i strateške veštine. Podvodni hokej je izazovan i uzbudljiv sport koji se igra u raznim delovima sveta i u kome uživaju pojedinci različitih nivoa veština, od rekreativnih igrača do takmičarskih sportista. To je jedinstven i uzbudljiv način kombinovanja plivanja, timskog rada i ljubavi prema podvodnom okruženju.

Apnea

Apnea ronjenje je isto što i slobodno ronjenje i odnosi se na aktivnost u kojoj ronioci rone pod vodom bez korišćenja opreme za disanje, poput ronilačkih boca ili regulatora za disanje. Umesto toga, apnea ronioci se oslanjaju na svoju sposobnost zadržavanja daha kako bi provodili vreme pod vodom. Apnea zahteva od ronilaca da razviju tehniku opuštanja, ravnoteže i kontrole daha kako bi bezbedno provodili vreme pod vodom. Takođe je važno da se pridržavaju sigurnosnih mera i budu svesni potencijalnih rizika, kao što su hipoksija (nedostatak kiseonika) ili gubitak svesti zbog zadržavanja daha. Apnea ronjenje može pružiti jedinstveno iskustvo i omogućiti roniocima da se povežu sa podvodnim svetom bez buke i opreme koja se obično koristi u klasičnom ronjenju.

Pored ovih navedenih sportova naš klub bavi se i podvodnim poligonom, poligonom, pucanjem u metu….